Zwem-Drijf-Zwem!

Hét overlevingszwemprogramma voor de allerkleinsten
 

Informatie over het zwem-drijf-zwem programma

Het zwem-drijf-zwem programma is geschikt voor kinderen vanaf 7 maanden. De jong aangeleerde zwem- en drijfvaardigheden zijn de beste voorbereiding op het diploma zwemmen.

Waarom overlevingszwemmen?
Hoe oplettend ouders ook zijn, het onverwacht te water raken van kinderen die nog niet kunnen zwemmen, komt helaas voor. Gelukkig kunnen kinderen op heel jonge leeftijd zelfredzaam zijn in het water. Ze moeten alleen weten hoe! Dat leert je kind door het Amerikaanse zwem-drijf-zwem programma ontwikkelt door Infant Aquatics, uitgevoerd door gecertificeerde instructeurs op diverse locaties in Nederland.

Wat leert je kind?
Je kind leert in enkele weken de zwem-en drijfvaardigheden om te kunnen overleven bij een onverwachte val in het water, met of zonder kleding, luier en (winter)jas. Het kan na het volgen van dit programma zelfstandig zwemmen, omrollen naar de rug, ademhalen, drijven, terug rollen naar de buik en verder zwemmen. 

Het zwem-drijf-zwem lesprogramma
Het zorgvuldig geselecteerde zwem-drijf-zwem programma is ontwikkeld in Amerika en al 50 jaar een succes! Je kind krijgt altijd privéles. Zwem-drijf-zwem programma’s zijn bij alle instructeurs beschikbaar. Kies hier de instructeur bij jou in de buurt en vind alle specifieke informatie over planning, tarieven en startmomenten.

·        Baby’s vanaf ongeveer 7 maanden volgen het intensieve Drijf! programma ook wel Self Rescue genoemd. Je baby leert in het water van buik naar rug te draaien en te drijven. Om aan dit lesprogramma te kunnen meedoen moet je kind zelfstandig kunnen rollen van rug naar buik en van buik naar rug.

·        Kinderen vanaf 1 jaar volgen het Zwem-drijf-zwem! programma. Je kind leert omrollen naar de rug, ademhalen, drijven, terug rollen naar de buik en verder zwemmen. Om aan dit lesprogramma te kunnen meedoen moet je kind zelfstandig kunnen lopen.

Na het afronden van het programma beheerst het kind, volledig gekleed, de aangeleerde vaardigheden!

Uniek
De kracht van dit programma is het aanleren van zwem-en drijfvaardigheden middels korte intensieve privélessen en veel herhaling. Zo herkennen de hersenen en spieren de aangeleerde vaardigheden en worden bewegingen geautomatiseerd. Het is noodzakelijk om het programma aaneensluitend te volgen. Lessen worden op vaste tijdstippen op een vaste locatie door steeds dezelfde instructeur gegeven.

Blijven oefenen
Het is belangrijk dat je kind, na afronding van de cursus, de aangeleerde vaardigheden blijft oefenen. Zwem-drijf-zwem is een uitgebreid en uniek programma voor het aanleren van overlevingsvaardigheden. De allerbeste bescherming voor je kind ben jezelf. Deze lessen zijn slechts het begin van een leven lang plezier en veiligheid in en rond het water. Blijven oefenen is essentieel voor het behouden en verbeteren van de vaardigheden! 

Vind een instructeur
Het zwem-drijf-zwem programma wordt gegeven door gecertificeerde instructeurs die in Amerika (bij de bron) de opleiding hebben gevolgd tot ‘Swim-Float-Swim survival specialist’. Er zijn diverse opleiders in Amerika. Vraag bij de keuze voor een instructeur naar het officiële certificaat. De instructeurs, vermeld op deze site, zijn allemaal gecertificeerd via Infant Aquatics, SouthWest Aquatics of AquaChild in Amerika. Zij delen de missie: zoveel mogelijk baby’s en kinderen zwem- en drijfvaardigheden eigen maken ter verbetering van de zelfredzaamheid in het water ter voorkoming van verdrinking.